لقاء الاحبه
عزيزي الزائر مرحبا بك في منتداك منتدي لقاء الاحبه
خصص من اجل راحتكم
نحن نريدك ان تكون سعيد معنا
سجل معنا ودردش وبوح بما في صدرك وكن من الملوك
وعيش حياتك كما ينبغي
ملحوظه التسجيل لن يأخذ منك الا ثواني
قد تسعدك باقي حياتي
يسعدنا تشريفكم لنا
تحياتي الاداره ابوكريم
بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

Like/Tweet/+1
مرحبا بكم في منتداكم لقاء الاحبه نورتوا المنتدي بيتكم الثاني قوموا بالتسجيل معنا للتعرف علينا ومجاره العصر
سحابة الكلمات الدلالية

المواضيع الأخيرة
» انقذوا اطفال المدارس
السبت أكتوبر 28, 2017 11:48 am من طرف Admin

» انظر الي عدل ربك
الخميس سبتمبر 14, 2017 12:13 pm من طرف Admin

» سبحان الله مااعظمك
الجمعة أغسطس 18, 2017 3:29 pm من طرف Admin

» اكرموا تكرموا
السبت أغسطس 05, 2017 4:27 pm من طرف Admin

» راحتك بين يديك
السبت أغسطس 05, 2017 4:10 pm من طرف Admin

»  احذرشعره بين النار والجنه
السبت أغسطس 05, 2017 4:07 pm من طرف Admin

» عشق روح لاتنسي
الجمعة أبريل 21, 2017 12:01 am من طرف Admin

» كني لي حلم
السبت مارس 11, 2017 9:22 am من طرف Admin

» اهم لحظات عمرك
السبت مارس 04, 2017 10:41 am من طرف Admin

ديسمبر 2017
الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

اليومية اليومية

التبادل الاعلاني

انشاء منتدى مجاني



مرحبا بكم في منتديات لقاء الاحبه
عزيزي الزائر مرحبا بك في منتي لقاء الاحبه نحن نسعي لنقدم الافضل وما يتناسب مع اذواقكم اذا كنت تريد ان تعبر فقم بالتسجيل معنا

احدي طرق عمل التونه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

احدي طرق عمل التونه

مُساهمة من طرف Admin في الجمعة مايو 24, 2013 5:07 pm

طريقة عمل التونة زى الجاهزة بالظبط

المقادير


سمكة تونة ( وهى بتبقى كبيرة بتعدى الكيلو) او كيلو سمك ماكريل
ثوم وملح وفلفل و جزر وليمون وكمون وبصل وورق لورا و ملعقة خل

الصوص:
رأس ثوم + ملح وكمون + نص كوب زيت + ربع كوب خل + عصير تلات لمونات

الطريقة بقى:

طبعا هنغسل السمكه كويس بعد تنظيفها وأفتحها للأخر وأنزع منها سلسلة الظهر بتاعة الشوك وهتطلع بسهوله وهقطعها فصوص كبيره وهى لونها زى اللحمه غامق كده بس ما تقلقيش من اللون بعد السلق بتفتح خالص.

وطبعا تبلتها بالثوم والليمون وكمون وملح وفلفل وسبتها.

وبعدين حطيت حله على النار فيها ماء وجزر وليمون وكمون وبصل وورق لورا و ملعقة خل وعلى النار لغاية ما يغلى

وبعدين أضع السمك المتبل بهذا الماء المغلى ( بس لو سمك ماكريل هنسويه ع البخار عشان ميتهريش)

وأتركها حوالى ساعه وما تقلقيش من طول المده لان السمكه تبدو طريه بس لما تحطيها تسلق بتشد شويه لانها شبه اللحمه زى ما قلت قبل كده

وبعدين نطفىء النار ونصفيها فى مصفه وهتشوفى لونها افتح ازاى.

فصصته فصوص متوسطة الحجم
وبعدين أعمل الصوص

عباره عن رأس ثوم وأدقها بملح وكمون ---- وحوالى نصف كوب زيت ---- وربع كوب خل ---- عصير ثلاث ليمونات

وأضع كل مقادير الصوص على النار وأضع فيها فصوص السمك وأتركها تغلى مدة عشر دقائق لتتشرب جزء من الصوص وبس كده خلاص أتركه يبرد .

وبعدين ممكن أضعه فى علب فى الثلاجه لحين الاستعمال...ولو الصوص قليل أزود شوية زيت على وجهه للحفظ

ممكن أضافة فلفله حاره حسب الرغبه مدقوقه مع الثوم للى بيحب التونه الحاره وشوية طحينه ورغيف وبالف هنا وشفا
تحياتي ابوكريم
avatar
Admin
صاحب المنتدي
صاحب المنتدي

عدد المساهمات : 304
تاريخ التسجيل : 01/05/2013
العمر : 31
الموقع : http://kinger.wwooww.net/

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://kinger.wwooww.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى